24 Şubat 2009 Salı

İSLAM VE MÜSLÜMANLAR


Adem Armağan

İslam, insanlığı kurtuluşa, Huzura çağıran yüce bir dindir.İnsanlığın ve İslam Ülkelerinin kurtuluşu için tek çıkar yol, Kur'ana sımsıkı sarılmak saadete, dağılıp parçalanmamaktır.İslam kardeşliği etrafında bütünleşip, kaynaşmaktır.
Tarih şahittir ki, inançları sarsılmış, dini ve milli değerleri yıkılmış, birlik beraberlik ve kardeşlik sütunları devrilmiş bir milletin ayakta durdugu görülmemiştir.

İslâm ülkelerinin çoğunun başındaki devlet adamları gayri müslimlerin piyonu olduğu için birçok müslüman ülkede müslüman kanı akmakta! gövde durumunda olan müslümanın başı koparıldığı için Filistin, Irak, Afganistan vsİslam Dünyası halkinin kanı akmakta halkın tepkisiyle sorun çözülememektedir.Siz, başı koparılan koyun'un başına, Keçi başı koyarsanız düzen olur mu? uyum olur mu? İşte bunun içindir ki, İslam Ülkeleri birbirine destek olamıyor.Birbirine köstek oluyor! Filistin'de müslüman katliamına seyirci olan İslâm Ülkeleri Gaflet uykusundan ne zaman uyanacak! "Balık baştan kokar, bunu bilmemek Seyrani gafilin ahmaklığından." Diyen şair ne güzel söylemiştir. "Kurtlar çoban olursa o sürünün hali nasıl olur." "Bu kitap (Kur'an-ı Kerim) sana, ataları uyarılmamış, bu yüzden kendileri de Gaflet içinde kalmış bir Toplumu uyarman için indirilmiştir." Yasin Suresi, 6.Ayet
"Kâfirler, birbirlerinin yandaşları, koruyucularıdırlar. Eğer Aranızda bu sıkı dayanışmayı gerçekleştirmezseniz yeryüzünde fitne ve büyük bir kargaşa çıkar." (Enfal, 73).

Hiç yorum yok: